Schrijfcoach

golven

Ik stel mij op als een secure lezer. Ik houd mij keer op keer voor de domme. Kan ik het volgen wat ik lees? Waar haper ik (als lezer). Waar zit ik op het randje van mijn stoel, waar verdwaal ik in de tekst? Ik maak wat deze houding betreft geen onderscheid in een genre: proza of poëzie.

Met veel gevoel voor taal ( ik ben geen neerlandica) krijg je mijn leeservaring terug. Naar aanleiding daarvan geef ik tips om de tekst te verbeteren, op te schonen, leesbaarder te maken. Als schrijver kijk je dan wat je met mijn opmerkingen kan. Dit proces kan zich herhalen tot jij tevreden bent. Ik stem mijn feedback af op de vraag van de auteur. De auteur blijft ten alle tijden eigenaar van de tekst.

Ik ben een onderzoekende coach: wat wil je (zeggen), wat weet je, wat niet? Ik kan het proces waar nodig sturen met opdrachten, maar ook door een dialoog. Mijn creatief (mee) denken komt vaak goed van pas.

Ik heb verschillende poëzie- en prozaprojecten gedaan: met dichters een bundel samenstellen, levensverhaal in een boekje gieten en  romans begeleidt. Ik ben wel beter in het kortere werk.


1000 plaatsen, 1 thuis is de autobiografische roman van oud-Europarlementariër Jessica Larive. In het boek beschrijft ze haar roerige politieke jaren en zoektocht naar zichzelf. (www.gvmedia.nl)

De ontberingen van een marathonzwemster Monique Wildschut (2015)
Topsporter zijn in het open water is niet makkelijk. Een marathon zwemmen in een meer, rivier of zee duurt vele saaie uren en vergt veel mentale kracht (boekschout.nl)


Geland is een poëziebundel met 40 gedichten van de 81 jarige Nel Leenhouwers (2020)