Poëziemakelaar

golven

Ze noemden mij altijd een Socio! Ik ben nooit geïnteresseerd geweest in kunst om de kunst. Liever zette ik het in om verbindingen tussen mensen te bewerkstelligen. Community art dus. Eerst theater en later taal als stevige inspiratiebron en bindmiddel.

Poëzie verbindt ons met onszelf, elkaar en onze omgeving.

Sinds lange tijd zet ik bij jong en oud poëzie in om verbinding los te maken. Het lezen en schrijven van poëzie zorgt ervoor dat mensen zich openen. In korte tijd ontstaat er ruimte voor betekenisvol contact, gesprekken die verder gaan dan de koffie en het weer. Dichten in een groep geeft een groot gevoel van saamhorigheid. Poëzie kan als activiteit, ingezet worden in maatschappelijke projecten in buurten, scholen en kan een intergenerationele en culturele dialoog uitdagen en vormgeven.

Dichter op de koffie
Poezie project voor ouderen

Schrijven houdt de geest lenig. Korte en krachtige poëzie vormt de inspiratie om bij Dichter op de koffie te schrijven over wat men denkt en voelt. Bijvoorbeeld over: vriendschap, natuur, tijd, geluk, werken, zorgen of reizen. Door het lezen en schrijven van gedichten ontmoeten deelnemers op een prettige manier andere mensen en ontstaan er boeiende gesprekken.

‘Ik vind het belangrijk dat er mogelijkheden zijn die boven de bingo en kaarten maken uitgaan. Het is belangrijk als je op oudere leeftijd nog iets nieuws kan leren, een uitdaging aangaan en creatief kan zijn. Dichter op de koffie geeft een verdieping in de mogelijkheid om gedichten te leren maken en ook om elkaar daarin beter te leren kennen.

Ik geniet ervan!’

Spinoffs Dichter op de koffie

  • Kent U Toyo Shibata al?
  • Alledaagse Heldenmoed